Nuffnang

Followers

Tuesday, June 4, 2013

Lima kali bedah kepala

Jelebu: “Semuanya seperti tiada kesudahan dan sehingga kini kepala Noratikah sudah dibedah lima kali sejak 2011 dan terbaru pada 5 dan 14 April lalu. Dia juga sudah menjalani puluhan rawatan radioterapi dan kimoterapi. Selepas ini tak tahu apa yang terpaksa dilakukan ke atas anak saya lagi.”
Begitu kata Suraya Mohd Samsi, 32, yang pasrah menjaga anak perempuannya, Noratikah Mohd Shafie, 14, yang menghidap barah otak sejak tiga tahun lalu ketika ditemui di Hospital Jelebu, di sini, semalam.
Menurut Suraya, Noratikah sebelum ini seorang periang dan menjalani kehidupan seperti kanak-kanak normal lain, namun kini anaknya terlantar di hospital dan semua pergerakan memerlukan bantuan.

Katanya, penyakit anaknya mula dikesan ketika berusia 11 tahun apabila Noratikah mengadu sakit kepala selain mata kabur dan kerap muntah.
Foto
NORATIKAH terlantar di hospital menjalani rawatan sejak 2011.

“Noratikah dibawa untuk rawatan di Hospital Jelebu dan doktor mengesahkan dia menghidap sawan dan perlu dirawat doktor pakar di Hospital Tuanku Jaafar, Seremban.Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.
Artikel ini disiarkan pada : 2013/06/05

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis