Nuffnang

Followers

Tuesday, October 8, 2013

PREDATOR RM85,000

Kuala Lumpur: “Saya pakai begitu sebab utamakan keselamatan, bukannya mahu mencari glamor,”.
Demikian kata Presiden Gabungan Persatuan Pengamal Perubatan Malaysia (MPCAM) Dr Jim Loi Duan Kong mengenai tindakannya memakai sut daripada filem aksi sains fiksyen Predator memasuki Balai Polis Subang Jaya 1 Oktober lalu.
Gambarnya bersama sut sambil menunggang motosikal berkuasa tinggi jenis Suzuki B-King GSX1300 itu kemudian dimuat naik di beberapa blog dan mendapat pelbagai reaksi termasuk menggelarnya sebagai Predator Malaysia.

“Saya pergi ke sana untuk membuat laporan polis berkenaan kes penjualan sijil sakit (MC) palsu di Facebook, tetapi tidak sangka sebaik memasuki balai, sut filem aksi sains fiksyen Amerika Syarikat itu menjadi tumpuan polis yang bertugas.
Foto
DR Jim bersama sut lengkap Predator dan motosikalnya.

“Selesai membuat laporan, mereka minta saya pakai semula topi keledar yang direka mengikut kepala Predator sebelum mengambil gambar bersama motosikal dan memuat naik di Internet tanpa pengetahuan saya,” katanya kepada Harian Metro ketika ditemui di kliniknya, di sini, semalam.Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.
Artikel ini disiarkan pada : 2013/10/09 - See more at: http://www.hmetro.com.my/articles/PREDATORRM85_000//Article?HarianMetro#sthash.rdKkwVHp.dpuf

2 comments :

  1. kendaraan merupakan alat bantu transportasi yang sangat membantu

    ReplyDelete
  2. terima kasih untuk postingannya, komentar juga ya ke blog saya www.goocap.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis