Nuffnang

Followers

Monday, September 9, 2013

9 Kematian Paling Pelik Di Dunia

Inilah 9 Kematian Paling Pelik Di Dunia. Kematian adalah suatu perkara yang kita tidak boleh jangkakan. Berbagai-bagai cara kematian yang pernah jumpa
Inilah 9 Kematian Paling Pelik Di Dunia | Kematian adalah suatu perkara yang kita tidak boleh jangkakan. Berbagai-bagai cara kematian yang pernah jumpa. Jom baca artikel penuh.

1) Wanita yang mati akibat serangan jantung selepas bangun di tempat pengebumian beliau sendiri
1 Inilah 9 Kematian Paling Pelik Di Dunia
Fagilyu Mukhametzyanov dari Kazan, Rusia, telah salah diisytiharkan mati oleh doktor pada Jun 2012. Fagilyu yang berumur 49 tahun itu mula terkejut, dan menjerit apabila dia menyedari mereka sedang bersiap untuk menanamnya. Dia bergegas kembali ke hospital, namun doktor telah mengisytiharkan kembali beliau mati akibat serangan jantung yang disyaki selepas terkejut daripada kejadiaan itu. Sekarang suaminya ingin mendakwa Hospital. “Saya sangat marah dan hendak beberapa jawapan. Isteri saya tidak mati apabila mereka mengatakan dia mati dan mereka mungkin boleh menyelamatkannya,” katanya. Pengalaman itu mesti menjadi amat mengecewakan, betul?
2) Pengantin perempuan yang jatuh dan tenggelam ketika melakukan sesi foto perkawinan
2 Inilah 9 Kematian Paling Pelik Di Dunia
Seorang bakal pengantin jatuh sehingga maut ketika menangkap gambar-gambar perkahwinannya yang diambil pada Ogos 2012, jatuh dari sebuah cerun ke dalam sebuah air terjun ketika dia memakai baju perkahwinannya. Mayatnya ditemui semula kira-kira empat jam selepas dia tergelincir dari seketul batu dan jatuh ke dalam Dorwin Falls di Rawdon dekat negara kanada, utara Montreal.
Dia telah memilih tapak itu sebagai latar belakang untuk gambar perkahwinannya. Wanita itu hampir-hampir berkahwin dalam masa beberapa hari. Dua orang saksi telah dimasukkan ke hospital dan dirawat akibat terkejut.
3) Lelaki dibunuh oleh seorang timbalan polis dekat tempat pengebumiannya sendiri
3 Inilah 9 Kematian Paling Pelik Di Dunia
David Pendleton, 77, yang isterinya telah mati baru-baru ini, hanya beberapa kaki dari batu nisan sendiri yang telah diukir dengan namanya dan tarikh lahir sendiri di tempat pengebumian keluarga. David Pendleton, 77, mati pada hari rabu di perkuburan Gardnerville selepas memanggil polis dengan membuat satu laporan palsu, mengatakan ada satu mayat di luar sebuah lori putih, Sarjan polis Jim Halsey kata dalam satu kenyataan.
Telefon bimbit Pendleton telah ditemui di tempat kejadian. Sarjan Halsey kata ada rekod menunjukkan panggilan kepada penghantar telah dibuat daripada telefon bimbit yang hanya beberapa minit sebelum berlaku tembakan. Apabila timbalan polis tiba, David Pendleton sedang berdiri dekat trak memegang selaras senapang patah. Dia serta-merta mengacukan senapang patah yang berpeluru pada timbalan polis.
Timbalan polis itu mendesak beliau untuk meletakkan senjata, tetapi David Pendleton enggan meletakkan senjata dan terus mengacukan kepada arah timbalan polis itu dan timbalan polis ketika itu terus menembak Pendleton, dan dia mati di tempat kejadian. Hasil penyiasatan masih belum diputuskan lagi, apabila penanda kubur Pendleton telah siap dipasang.
4) Remaja yang bunuh diri dengan melompat dirinya kepada ikan “Piranha”
4 Inilah 9 Kematian Paling Pelik Di Dunia
Seorang nelayan Bolivia, Oscar Barbosa berumur 18 tahun memilih satu cara aneh dan mengerikan membunuh diri, kata polis, remaja mabuk itu melompat daripada kanunya ke dalam satu rentangan sungai penuh dengan piranha dan mati kehilangan darah selepas mengalami berpuluh-puluh gigitan.
Polis percaya kematian adalah bunuh diri kerana remaja itu adalah seorang nelayan dan remaja itu sangat tahu keadaan sungai dengan baik dan sangat sedar bahawa ia telah dikerumuni dengan ikan yang memakan daging. Pilihan dahsyat kematian!
5) Lelaki yang mati akibat pembakaran spontan
5 Inilah 9 Kematian Paling Pelik Di Dunia
Danny VanZandt seorang lelaki 65 tahun yang ditemui terbakar pada Februari 2013 di dalam rumahnya oleh ahli keluarganya. Dia mati dalam apa-apa cara yang menunjukkan dia mungkin telah terbakar secara spontan.
Ahli keluarganya mendapati ada satu mayat di dalam rumahnya yang dipercayai Danny Vanzandt terbakar dan dalam apa-apa cara yang menunjukkan dia mungkin telah terbakar secara spontan, menurut ketua penguatkuasa Sequoyah County, Ron Lockhart (Sequoyah County adalah sebuah daerah yang terletak di negeri Amerika). “Saya rasa hanya ada kira-kira 200 kes di seluruh dunia dan saya tidak mengatakan bahawa ini tidak pernah berlaku. “Tiada kerosakan bagi alat perkakas rumah atau sesuatu sekitar kebakaran, jadi ia adalah kebakaran, haba yang rendah”katanya kepada stesen.
Danny VanZandt adalah seorang penagih arak dan juga seorang yang sangat kuat merokok, faktor-faktor yang mungkin menyumbang kepada kebakaran tersebut. Lantai di bawah tidak musnah dan tidak ada tanda-tanda yang mana accelerant telah digunakan. (accelerant ialah bahan atau campuran yang mempercepatkan perkembangan kebakaran).
Bedah siasat menunjukkan bahawa tidak ada bukti perbuatan khianat. Ron Lockhart memberitahu “Anda boleh mencurahkan petrol pada seseorang dan ia tidak akan menjadi seperti keadaan yang teruk dibakar,” kata Lockhart, bekas penyiasat pembakaran untuk jabatan Polis Fort Smith (Ark.). takai rasa kes ini hanya boleh diselesaikan oleh detective conan sahaja huhuhu.
6) Wanita mati selepas tidak sengaja disuntik dengan sup
<img class="aligncenter size-full wp-image-5469" alt="Inilah 9 Kematian Paling Pelik Di Dunia. Kematian adalah suatu perkara yang kita tidak boleh jangkakan. Berbagai-bagai cara kematian yang pernah jumpa” src=”http://fuh.my/wp-content/uploads/2013/09/6.jpg” width=”400″ height=”248″ />
Ilda Vitor Maciel daripada Rio de Janeiro mati pada September 2012 ketika berusia 88 tahun. Juruteknik kejururawatan tersilap menyuntik sup ke lengan tangan kanan urat perempuan tua itu dan bukannya ke dalam tiub makanan beliau.
Anak perempuan Maciel bersama dengannya apabila suntikan itu berlaku dan kata ibunya mula menggeletar dengan tidak selesa dan lidahnya keluar sebaik sahaja telah disuntik. Katanya dia tidak pernah berjumpa dengan ibunya sebelum ini, yang secara fizikal merana sejak berada dalam hospital kerana penyakit strok.
Maciel mati hanya 12 jam selepas menerima suntikan. Pengarah hospital mengakui kesilapan itu, tetapi tidak mengakui ia berkaitan punca kematian pesakit. Institut Medico-Legal (IML), masih menyiasat punca kematian.
7) “Seorang paderi ular” yang mati akibat gigitan ular
7 Inilah 9 Kematian Paling Pelik Di Dunia
Mack Wolford seorang paderi, berasal dari West Virginia di sebuah gereja kecil Pentecostal yang baru mencecah umur 44, telah digigit di paha pada bulan Mei 2012 apabila dia duduk bersebelahan dengan seekor ular orok-orok semasa satu perkhidmatan luar di sebuah taman negeri. Dia telah dibawa ke rumah seorang saudara untuk menerima rawatan, tetapi kemudian telah dikejarkan ke hospital tempatan di mana beliau telah diisytiharkan mati.
Wolford percaya bahawa kitab Bible memerlukan orang Kristian untuk menangani ular berbisa menguji kepercayaan mereka pada Tuhan dan kekal teguh dalam kepercayaan mereka yang mana mereka tidak akan digigit atau akan sembuh jika mereka diserang oleh ular. Peristiwa begini pun boleh terjadi di dunia!
8) Lelaki yang menembak dirinya semasa kelas keselamatan senjata
8 Inilah 9 Kematian Paling Pelik Di Dunia
Pada Mac 2013, Brian J. Parry menembak dirinya di kepala dengan sepucuk pistol semasa kelas senjata yang mana telah diadakan pada tempat latihan kelas menembak. Kematiannya telah disaksikan oleh lebih daripada satu dozen orang, termasuk kanak-kanak.
Salah satu daripada saksi-saksi berkata, lelaki yang menembak dirinya sendiri telah kelihatan keseorangan dan “yakin semasa berlatih menembak” pada bahagian bilik darjah kelas dan selain dari menembak dirinya sendiri, dia tidak pernah bercakap kepada sesiapa atau mengangkat tangannya untuk bertanya soalan.
Pejabat King County Pemeriksa Perubatan, lebih awal telah memutuskan bahawa kematian Parry adalah satu bunuh diri disebabkan oleh luka tembakan pada kepala. Seorang jurucakap Jabatan Polis Bellevue berkata detektif masih menyiasat kes ini, Wah, sekarang ini banyak kematian yang menyeramkan!
9) Lelaki Sweden yang telah dibunuh oleh pemotong rumputnya sendiri
9 Inilah 9 Kematian Paling Pelik Di Dunia
Seorang lelaki berumur dalam pertengahan empat puluh mati ketika memotong rumput pada satu halaman rumah di selatan Sweden. Seorang saksi berkata kami fikir dia sedang memotong rumput, apa yang terjadi satu lereng yang sangat curam, Lelaki itu terjatuh di hadapan mesin dan telah termasuk di bawah pemotong rumput dan dihancurkan dengan teruk oleh mata pisau. Walaupun ketibaan pantas polis dan ambulan kehidupan lelaki Sweden itu tidak dapat diselamatkan.
- See more at: http://fuh.my/inilah-9-kematian-paling-pelik-di-dunia/#sthash.0gPNsA8N.dpuf

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis